Modul de gândire și destinația

Buna dimineata, buna viata!!!! Waw, ce emotii am! …constructive, desigur.

Ma pregatesc cu drag si spor sa merg spre Asociaţia Umanitară „Iubire şi Cămin pentru Copii” (ICC Romania) – înființată în anul 1991 iniţial, domeniul de activitate fiind sprijinirea familiilor aflate în dificultate. Din anul 1997 a început să functioneze ca un centru de plasament într-o vilă închiriată din Bucureşti apoi, din cauza cheltuielilor prea mari privind chiria si întreţinerea clădirii, s-a hotarat schimbarea sediului la Odobeşti, în judeţul Dâmboviţa (localiate situată la 50 km de Bucureşti). În acest loc, clădirile şi terenul fostului CAP au fost transformate într-un spaţiu potrivit pentru creşterea copiilor.

Ulterior s-a început construirea Satului Social, unde, în prezent, există mai multe case, în care copiii se bucură nu doar de adăpost dar şi de o atmosferă familială, alături de persoanele care-i îngrijesc. Pe lângă oferirea unei case a lor ICC încercă să le ofere acestor copii educaţia de care au nevoie pentru a depăşi inconvenientele sociale. Si asa am fost eu invitata astazi. Ghici ce tema am ales pentru seminar? Secretele succesului. Sper sa le placa, sa invatam cu bucurie unii de la ceilalti, sa ne aduca constientizari si o noua viziune grandioasa asupra lumii interioare si exterioare! Va impartasesc si voua cateva picaturele:

Diferenta intre cum arata vietile si conturile oamenilor sta in mintea lor: in convingeri, ganduri, puncte de vedere. Poate la un moment dat ai crezut ce ti-a spus mintea ta. De fapt, in multe privinte, mintea devine un obstacol. Zilnic ne trec prin cap zeci de mii de ganduri, majoritatea foarte asemanatoare, in toate zilele aceleasi ganduri.

Pana te decizi sa te uiti la ele si sa le sortezi: „Acesta imi este de folos? Imi serveste? Ma sustine?” Succesul nu are treaba doar cu invatatrea , munca, perseverenta – de altfel extrem de importante, ci si cu convingerile – ai un tipar mental de esec sau de succes? Este esential sa recunoastem cum vechiul mod de a gandi si actiona ne-a dus exact unde suntem. Deci…. cine esti tu? Cum gandesti? Care iti sunt convingerile? Care iti sunt caracteristicile? Care iti sunt obiceiurile? Ce gandesti despre tine? Cat de increzator esti in propriile puteri? Cat si cum interactionezi cu ceilalti? Cat de multa incredere ai in viata, in Dumnezeu si in ceilalti? Ce crezi ca meriti? Ce faci cand intampini greutati, obstacole, cand iti e frica, cand simti neplacere si discomfort pe drumul catre ce iti doresti? Poti actiona cand nu ai dispozitia necesara? CAre sunt calitatile tale care iti permit sa actionezi , sa continui in ciuda greutatilor si fricilor? Cum procedezi dupa ce obtii ceea ce vrei? Ce alegi: sa fii teleghidat sau sa devii constient?

Realitatea arata ca 80% dintre indivizi nu ajung la independenta dorita. Am citit la un moment dat : daca vrei sa fii bogat, fa ce face un bogat… si m-am amuzat. Poate si-a donat o jumtate din avere si se trezeste la 11 si sta in cafenea toata ziua. Ia sa ne imaginam un copac – pomul vietii. Fructele sunt rezultatele noastre.

Uitandu-ne la pomul nostru poate ca fructele sunt prea putine, prea mici, prea acre. Tendinta este sa ne uitam la rezultate: de fapt, cine creaza aceste fructe? Totul porneste de la samanta si radacini, care sunt in pamant, nu se vad. CEEA CE ESTE INVIZIBIL CREEAZA CEEA CE SE VEDE PE PAMANT, CE E VIZIBIL.

Daca punem roadele celor care au reusit in pomul nostru, nu rezista. E necesar sa hranim radacinile noastre sa faca propriile fructe delicioase. Daca vrei sa schimbi vizibilul, schimba invizibilul – convingerile, tiparele. Daca vrei sa schimbi rezultatele, schimba modul de a gandi si actiona. Nu putem schimba fructele care atarna deja in pom, dar facand schimbari inca de astazi, se modifica fructul de maine. Sapa in adancime si intareste radacinile, uda-le cu cele mai constructive ganduri! Multumesc si te iubesc!
17.04.2016

Iata ce spune Loredana Latiș – Președintele Academiei de Coaching din Romania „Felicitari Master Coach Adina Ene pentru realizarile tale si mai ales pentru ca luminezi viata atator adulti si copii. Esti un coach extraordinar si te iubesc.
Tu, suflet frumos, care citesti aceste randuri… daca iti doresti un master coach extraordinar care sa te insoteasca in drumul tau spre implinirea obiectivului tau, acum o poti alege pe Adina, este geniala.”

Lasă un răspuns

Adresa de Email nu va fi publicată.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>