Acceptarea umbrei

Ce este umbra? Partea din noi pe care nu o acceptăm, pe care nu vrem să o vedem și care… uneori bubuie, refulează prin rușine, tristețe, blamare, regrete, vină, furie, violență, apatie, resemnare, ură. Umbra este partea întunecată, de fapt ceea ce catalogăm noi că trebuie ținut ascuns. Fie că nu îți accepți umbra și faptul că ea se află în ființa ta, fie că da, oricum iese la suprafață mai devreme sau mai târziu. Care este umbra ta, care sunt umbrele tale? Când o parte din tine este tristă, tu ești trist și aparent nu e logică pentru asta. Când te privești și te atingi cu iubire și blândețe, organele își reiau funcțiile corect, se secretă hormonii potriviți în cantitatea oprimă, întreg corpul se armonizează.

Fii prezent în viața ta, în corpul tău, fii conștient – a fi conștient este diferit de a fi bun, înseamnă că a venit momentul să fim autentici. Autenticitatea le include pe ambele pozitiv și negativ. De fapt cine zice că ceva e pozitiv sau negativ? Dacă privim din mai multe perspective, fără a o lua personal, lucrurile capătă alte culori și forme. Conștiința cuprinde totul, fără catalogări, etichetări, judecată. Vrem să păstrăm o imagine, inclusiv în proprii noștri ochi, și ne iluzionăm că putem controla cum suntem priviți sau că putem minți pe cineva… Ce interesant! Cum ar fi să ne relaxăm și să știm că imaginea noastră nu suntem noi? Cum ar fi să acceptăm toate părțile din noi, să le vedem, să le auzim, dar EU și TU ca ființă infinită să rămân și să rămâi Managerul? Te îmbrățișez cu blândețe!

P.S. Mi-a „venit” să reiau serile de meditație, în care să includ sesiuni de îmbrățișări și multe alte instrumente simple, minunate, profund vindecătoare.
Ce zici? Ai timp de tine? Ai chef de tine? Meriți să îți oferi timp? Vii?
#imbratisare #acceptareaumbrei #adinaene #meditatie

Lasă un răspuns

Adresa de Email nu va fi publicată.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>