Emoțiile – ce alegi explozie sau acceptare?

Sentimentele și emoțiile au o forță uriașă și uneori ies la suprafață, manifestându-se foarte puternic, aparent exagerat sau distorsionat față de o „mică” întâmplare. Emoțiile nu au nici o legătura cu logica, însă pot fi conștientizate, acceptate, recunoscute, îmbrățișate, înțelese cu blândețe.

Dacă nu sunt exteriorizate sau dacă sunt negate, emoțiilie se acumulează și se petrece efectul de vulcan: se pot strânge explodând la exterior, afectându-i pe cei din jur, dar pot exploda și pe interior ducând la boli grave.

Cu cât ne simțim mai în siguranță să ne deschidem, să fim noi înșine, cu atât emoțiile se manifestă mai liber și mai natural. Privind copiii, îi vedem plângând câteva minute, apoi încep să râdă, apoi iar schimbă starea cu ușurință și astfel viața li se pare frumoasă, plină de sens și bucurie.

TOATE EMOTIILE, SENTIMENTELE, STARILE SUNT ACCEPTATE, DAR NU TOATE COMPORTAMENTELE SUNT ACCEPTATE / ACCEPTABILE!!!

Când am luat contact cu această înțelepciune, multe s-au luminat și am început să creez împreună cu fiul meu metodele cele mai potrivite pentru noi de a le exprima, de a le scoate la suprafață și elibera într-un mod care să nu afecteze pe nimeni și nimic. Ex: Când mă enervez, beau un pahar cu apă, respir profund și îmi repet că mă înțeleg, îmbrățișez furia ca pe un copil.

Dacă suntem în parc sau în pădure putem să ne conectăm cu furia și să țipăm sau să alergăm de mână cu ea până când își ia zborul. Exprimarea prin pictură, desen, dans, muzică, sculptură scoate la suprafață cele mai ascunse amintiri care desigur sunt strâns legate de emoții pe care fiecare dintre noi le-a suprapus în felul propriu.

Emoțiile pot fi alchimizate și devin manifestări creatoare, generează creații geniale, opere de artă, se pot transforma în forță, perseverență, compasiune, etc. Când suntem conștienți de trăirile noastre, suntem conectați în profunzime cu sufletul nostru și facem alegeri în conformitate cu ființa noastră.

Te îmbrățișez cu multă iubire!

Week-end fabulos!

Lasă un răspuns

Adresa de Email nu va fi publicată.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>