Ce să fac când nu mai am încredere în nimeni

încredere

Ca să ajungi la această stare de neîncredere totală cel mai probabil ți-a luat o perioadă de timp, s-au petrecut experiențe mai puțin plăcute în jurul tău. Nu te-ai trezit brusc într-o dimineață spunându-ți și simțind asta. Chiar dacă nu ai auzit / văzut / perceput semnalele de avertizare până la a se agrava, eu te felicit pentru curajul de a te observa, a întreba și pentru dorința de a remedia sițuatia fiind gata de schimbări!

Te invit să răspunzi la următoarele întrebări pe caietul de lucru cu sine.

Ce este încrederea pentru tine? Ce te-a făcut să îți pierzi încrederea? Scrie o listă cu 10 situații exacte și concrete. Ce semnale ai avut înainte? Ce ai simțit mai exact? Ce legatură ai cu acele persoane? Le cunoști bine sau nu? Te raportezi diferit la încredere în situații diferite și cu persoane diferite?

Te-ai amăgit că cineva este într-un anume fel…iar după amăgiri, apar dezamăgirile. După iluzii, deziluziile.

Ce ai învățat din aceste experiențe? Ce vrei de acum înainte în viața ta? Ce gândești, spui și faci diferit pentru asta?

Dacă mai cauți iubirea și încrederea în afara ta, vei fi nefericit într-o măsură mai mică sau mai mare.

De cele mai multe ori ajungem să nu mai avem încredere în alții pentru că nu avem încredere în vocea noastră interioară, în ghidul nostru interior plin de înțelepciune.

Când suntem atenți și prezenți, vom observa indicii despre ceilalți, vom ieși de pe pilot automat, din a ne imagina scenarii care nu au legatură cu realitatea. E important să le luam în seamă rămânând conștienți și nu mergând la extremele de naivitate ori suspiciune excesivă.

Da, toți oamenii sunt buni în esența lor și au intenții pozitive, însă nu toți aleg să manifeste ce este frumos în ei. Criminalii îți justifică crimele prin faptul că și-au trimis victimele într-o lume mai bună, că le-au salvat sau că au salvat lumea de o ființă rea. Dacă tu nu furi, nu înseamnă că nimeni de pe Planetă nu fură. Nu e cazul să crezi că leul nu te mănâncă pentru că tu nu vrei să îl savurezi.

E de datoria ta să îți faci viața frumoasă, apoi vei putea contribui real și pentru ceilalți. Dumnezeu te vrea fericit și împlinit.

În interiorul fiecăruia dintre noi se află calități minunate și soluții geniale. Vrei să le scoți la iveală? Alegi conștiența sau inconștiența, bucuria sau tristețea, iubirea sau frica, încrederea și credința sau neîncrederea?

Când îți oferi ție încredere și iubire cu adevărat îți dai voie să fii darul care ești! Dacă crezi că sacrificându-te le faci bine celorlalți, îți spun să te gândești mai bine. În primul rând noi suntem intercolegați și câmpurile noastre mentale și energetice sunt întrepătrunse, deci dacă tu nu ești bine cumva îi afectează și pe ceilalți. La un anumit nivel știm foarte multe despre cel / cea din fața noastră. În al doilea rând, cine te iubește va simți durere când tu vei fi trist/ă sau bolnav/ă chiar dacă alege ca stare de bază o stare de bine.

Dacă te lași cuprins/ă de neîncredere, neputință și ce mai vine la pachet, mai devreme sau mai târziu va apărea boala ca semnal de alarmă. Semnalele neluate în seamă duc la înrăutățirea situațiilor. Pe de altă parte, în momentul în care începi să îți asculți sufletul, deja viața ta se schimbă.

E necesar să ai încredere în tine, în simțurile tale, în intuiția ta. Iubește-te pe tine într-atât de mult încât să faci cele mai potrivite alegeri, să fii de partea ta, să îți onorezi corpul, mintea sufletul, inima și fiecare parte din tine – toate importante, fără care nu ai fi, tu, ființa minunată a Universului. Până nu te vei iubi pe tine nu îi vei putea iubi profund și sincer pe ceilalți. Spor la iubire de sine, încredere în sine, încredere în viață!

Acum e momentul. Everybody needs a coach. Here I am.

Lasă un răspuns

Adresa de Email nu va fi publicată.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>