Cum să ai succes și sensul succesului

Succesul

Toată lumea afirmă că își dorește succesul. De la vorbe până la fapte este un drum mai lung sau mai scurt. Depinde de tine Gândirea pozitivă fără acțiune și disciplină este o iluzie. Gândirea pozitivă plus acțiune plus disciplină reprezintă cheia succesului.

Diferența între o persoană care obține ce își dorește și o alta care nu obține o face pur și simplu modul în care aceste două persoane înțeleg sensul succesului și modul în care cred ele de cuviință să acționeze pentru a-l aduce în viața lor.

În spatele succesului și al procesului de a îl atinge stau întotdeauna valorile noastre. Felul în care acționezi reflectă credințele tale. Ești de partea ta sau împotriva ta?

Observă-te ce spui pe vorbe și ce faci pe fapte. Când spui că vrei să fii sănătos, dar alegi un job stresant, care nu îți place și fumezi 2 pachete de țigări pe zi…care este realitatea?

Întreabă-te: Ce fac eu acum? De 100 de ori pe zi.

Dimineața la trezire, scrie o listă cu ce îți dorești foarte clar și concret să obții.

Ceea ce faci pe parcursul zilei te conduce la a realiza ceea ce ai scris că îți dorești? Dacă da, păstrează și vei ajunge acolo. Dacă nu, ce alegi să schimbi ca să fii în armonie cu tine și să te împlinești?

Un alt motiv al insuccesului și al stării interioare neplăcute este generat de o ierarhizare defectuoasă a valorilor și a convingerilor (definiția și ceea ce credem despre concepte).

Fiecare valoare are în spatele ei un sistem de convingeri care te fac să acționezi într-un anumit fel sau să nu acționezi.

Spre exemplu: lista de valori a lui X (care este căsătorit)

Libertate

Familie

Iubire

Convingerile sale “iubirea doare”, “mama spunea că îl iubește pe tata, dar acesta a părăsit-o pentru că a găsit-o cu altcineva când s-a întors dintr-o călătorie”, “căsătoria este sfârșitul libertății”, “dacă nu ai familie ești un ratat”, “când ai familie nu mai ai timp de tine”, “când iubești te sacrifici”, “libertatea înseamnă a fi pe o plajă tropicală cu prietenii”.

În momentul în care va dori să plece într-o vacanță cu prietenii, ceva din interiorul său îl va opri, se va simți înfricoșat ori vinovat, se va îmbolnăvi copilul sau i se va părea că soția întârzie cam mult de la serviciu în ultima perioadă.

Alt exemplu: Y are următoarele valori importante Bani și bogăție, Cinste și Corectitudine

Câteva dintre credințele sale sunt că “oamenii cu bani sunt niște șarlatani / fură / înșeală”, “nu se poate să faci bani corect în țara asta”. Când vede la semafor o persoană relaxată și îngrijită într-o mașină de lux se gândește “ce față de hoț are, cum o fi făcut ăsta bani?”

Se pot observa diverse scenarii de viață în tiparul persoanei Y printre care – ori nu își va găsi un job, ori va pierde banii, ori va fi păcălit cu sume de bani, ori va avea mare greutate în a-și deschide propria afacere.

Valorile au definiții atât de diferite în accepțiunea fiecăruia dintre noi încât două persoane care intră în relație de cuplu și afirmă că iubirea e valoarea lor principală, se pot trezi peste un an că suferă pentru că ea a suprapus iubirea cu atașamentul și pe partener cu tatăl care nu i-a satisfăcut nevoia de afecțiune și de aprobare, iar el a suprapus iubirea cu duritatea, a tras concluzia că iubirea nu o arată decât cei slabi si pe ea a suprapus imaginea iubitelor de dinainte care acceptau orice din partea lui.

În momentul în care știi foarte clar care îți sunt valorile, ce înseamnă ele pentru tine și ordinea lor pe listă, atunci vei putea să îți definești personalitatea și granițele, să petreci timp în compania celor care au aceleași idealuri ca tine, vei face pași concreți spre împlinirea visurilor și obiectivelor tale.

Primele trei valori de pe listă sunt cele pentru care ți-ai da viața. De exemplu: pentru mine una dintre valorile principale este bucuria. Dacă aș sta în tristețe, viața nu ar mai avea sens în accepțiunea mea. În schimb o altă persoană (și Adina cea veche se hrănea cu melancolie) poate trăi zeci de ani în suferință și tristețe dacă i se împlinesc valorile.

Se petrec uneori lucruri care ne dau total peste cap valorile. O persoană pentru care valoarea numărul unu sunt banii și muncește 20 de ore pe zi. Începe să se simtă rău, află că are cancer. Brusc valoarea bani este înlocuită de sănătate.

Orice schimbare în viața ta pornește de la reprioritizare valorilor în drumul autocunoașterii și autenticității, a-l renuntării la măști, la programele înghițite nemestecat de la societate, părinți, prieteni. Când îți reașezi valorile devi o altă persoană. Și nici o persoană nu mai este ca tine. Ești unic și irepetabil. Fii darul care ești!

Te îmbrățisez din spațiul cel mai pur.

Aici sunt pentru a te însoți și a te susține ca să ajungi unde îți dorești în cel mai rapid și plăcut mod. Everybody needs a coach.

Lasă un răspuns

Adresa de Email nu va fi publicată.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>