Vrei să ai o relație de cuplu minunată?

relație de cuplu

În 2009 ne-am cunoscut și la ceva timp am început o relație de cuplu. După câțiva ani ne-am căsătorit – motivul meu: să înceteze certurile și scenele de gelozie. Fără să îmi propun, l-am găsit făcând un lucru despre care discutasem de nenumărate ori că e nociv pentru sănătatea lui și pentru relația noastră. Deși l-am văzut cu ochii mei, el continua să îmi repete că nu este așa. Nu era prima dată. Interesant era faptul că îmi doream atât de mult să fiu iubită încât am inchis ochii, m-am mințit singură, am crezut că iubirea este suficientă. Nu e așa… O relație e necesar să și-o asume ambii parteneri, e necesar să contribuie fiecare cu tot ce are mai bun și mai frumos, e necesar să vorbească despre ce își dorește fiecare de la relație. O relație sănătoasă implică mult mai mult decât a spune “te iubesc” – e vorba de a fi susținută de fapte această declarație, e vorba de valori comune, scopuri comune.

Așadar îi spuneam ce mă deranja, dar el continua, iar eu am ales inconștient să uit de mine. Un om care îți cere să renunți la visurile tale, care îți subliniază defectele, care continuă să te rănească deși i-ai spus că e dureros pentru tine…oare ce mai caută lângă tine? Oare ce mai caută lângă mine…. după ani de speranțe și suferință, în care gândurile din capul meu mă speriau “cum o să mă descurc?”, “unde mă duc?”, “nu am de ales”,”ce mă fac?” am început să îmi pun întrebări puternice de genul:

Ce exemplu este omul acesta pentru copiii mei?
Ce o să se întâmple cu viața mea peste 10 ani dacă rămân cu el?
M-am văzut într-o stare deplorabilă, prizonieră într-o colivie de aur, cu imaginea de femeie frumoasă mereu aranjată însă distrusă pe interior. Am simțit o greutate și o tristețe uriașă. I-am vizualizat pe copii debusolați, mocnind de furie, alegându-și relații cu oameni care nu îi respectă, cărora nu le pasă de ei și de sentimentele lor.
Știam că divortul sau despărțirea se resimte ca o traumă de doliu – e ca și cum moare persoana cu care ai împărțit ani din viața ta, mor visuri… o durere imensă, uneori greu de înțeles pentru cei din jur.

Așadar de la plimbat la mall, coafor, plaje mediteraneene, vila cu 3 etaje, haine și poșete de sute de euro am plecat doar cu cărțile. Am locuit într-o cameră, am trăit o perioadă cu gândul că nu știu dacă mâine o să am de mâncare. Ușor, ușor, prin muncă și terapii plus sesiuni de coaching, am început să cresc, să mă vindec, să îmi iau puterea înapoi, încrederea în mine a revenit.
Ce aleg eu acum?
Ce schimbări e necesar să fac pentru a depăși anumite stări și situații?
Ce îmi doresc să creez în realitatea mea de data asta cu înțelepciune și iubire de sine?
La început am fost cursant și cititor extra pasionat, apoi client și coach, apoi MasterCoach și Practician NLP. După mii și mii de ore de practică, am fost onorată să însoțesc ca și specialist sute de persoane care și-au schimbat viața în mod minunat, adesea chiar mai frumos sau mai rapid decat și-au imaginat, și-au vindecat sufletul, și-au găsit partenerul potrivit, au reușit să aducă pe lume copii, și-au îmbunătățit comunicarea și relații, au armonizat cariera cu viața de familie, mintea cu inima, au început să câștige banii pe care îi meritau, și-au clarificat sensul vieții, misiunea, cine sunt și ce își doresc cu adevărat.
Te îmbrățișez cu multă iubire din spatiul cel mai pur și sunt aici pentru a te însoți.

P.S. Acum am relație de cuplu extraordinară plină de iubire, respect, înțelegere, bucurie, iubitul meu îi adoră pe copiii “noștri” (deși biologic doar eu sunt mama naturală). Și tu meriți să iubești și să fii iubit. Meriți relații cu bucurie și o viață plină de sens. Da, se poate!
Everybody needs a coach. Here I am.

Lasă un răspuns

Adresa de Email nu va fi publicată.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>