Realitatea din cuplu versus mituri și prejudecăți

Realitatea din cuplu versus mituri

Îmi amintesc că acum câtiva ani pe când locuiam în Italia erau în mare vogă niște cărți în care femeile primeau învățături despre cum să se comporte în relația cu bărbații – să fie indiferente, să îi făcă să sufere ca să nu sufere ele, să se îmbrace provocator. De fapt mesajul era unul de joc neechitabil, de răzbunare, de poziționare, superior inferior. Orice carte pe care o citim își pune amprenta asupra noastră, orice persoană pe care o acceptăm în preajmă ne influentează într-un fel sau altul într-o măsură mai mare sau mai mică. Așa că… să alegem cu înțelepciune de ce persoane ne înconjurăm și ce informații credem și băgăm la cutiuță. Întrebările ne sunt de folos în aceste situații – ce creez cu aceste informații? Sunt etice? Ce câștig din aceste relații și ce câstigă acele persoane din relația cu mine? Care e intenția mea de fapt?

O relație sănătoasă este o relație de câștig – câștig de toate părțile. O carte valoroasă este o carte care îți aduce fie împuternicire – e vorba de a fi stăpânul propriei vieți, despre puterea blândă și plină de iubire, despre binele meu care nu rănește pe nimeni și nimic, ba chiar susține binele cât mai multor ființe, fie informații clare și directe fără interpretări.

O relație în care unuia dintre parteneri nu îi este bine va genera durere și nefericire de ambele părți. Două persoane într-o relație devin o echipă – care fie funcționează, fie nu funcționează și poate funcționa doar dacă ambii își doresc asta, iar cu cât contribuția fiecăruia este mai mare, mai sinceră și din suflet, cu atât relația are șanse mai numeroase.

Iată câteva mituri:

Femeile vor flori.
Există femei care vor flori, dar există și femei care nu suportă să primească flori (de exemplu eu) din diferite cauze.

Limbajul iubirii este mai complex decât atât și cuprinde 5 moduri de a-ți arăta iubirea și de a afla că ești iubit/ă: Cuvinte (inclusiv mesaje, încurajări) , Atingeri (îmbrățișări, mângâieri, sex, …) , Timp petrecut împreună, Cadouri, Servicii (plata facturilor, gătit, farmacie, găsit instalator, etc.)

PRIN CE MODURI ÎȚI PLACE SĂ ȚI SE ARATE CĂ EȘTI IUBIT/Ă?

CUM ȘTII CĂ EȘTI IUBIT/Ă?

E POSIBIL SĂ AI MODURI DIFERITE DE EXPRIMARE A IUBIRII FAȚĂ DE PARTENERUL TĂU ȘI SĂ ÎȚI DAI SEAMA CĂ AI CREZUT MULT TIMP CĂ NU TE IUBEȘTE SAU CĂ NU TE PREȚUIEȘTE SUFICIENT?

PRIN CE MODURI ÎȚI ARAȚI TU IUBIREA?

CUM AR FI SĂ AVEȚI TU ȘI PARTENERUL TĂU / PARTENERA TA UN DIALOG ÎN CARE SĂ VĂ CLARIFICAȚI CE ÎNSEAMNĂ IUBIREA, RELAȚIE DE CUPLU PENTRU FIECARE DINTRE VOI ȘI ÎN CE MODURI SIMȚIȚI/ VĂ EXPRIMAȚI VOI IUBIREA?

Nimic nu ar trebui lăsat ca înțeles de la sine în relație. E minunat și constructiv dialogul în cuplu. Tu ce crezi?

Femeile sunt așa. Bărbații sunt așa.
Fiecare ființă e unică și irepetabilă. E foarte posibil ca tu să fii atras același tipar de parteneri/e în viața ta tocmai ca să vindeci niște răni și să înveți iubirea. Dar privind obiectiv vei observa o multi de diferențe. Întrebarea este CUM DE ATRAG ACEST TIPAR ÎN VIAȚA MEA? CE AM DE ÎNVĂȚAT DE AICI? CE POT SCHIMBA? CE VREAU SĂ ATRAG? CRED CĂ MERIT UN ASEMENEA PARTENER? MERIT SĂ IUBESC ȘI SĂ FIU IUBIT/Ă? SAU AM CONVINGEREA CĂ TREBUIE SĂ SUFĂR? CUM AR FI SĂ ONOREZ MINUNĂȚIA DIN FIECARE FIINȚĂ?

Bărbații se cuceresc când te lași greu.
Hmmm. Depinde foarte mult de ceea ce are acel barbat în cap și în plan în acea perioadă a vieții sale. Dacă își dorește o aventură oricât de greu te vei lasă cucerită sunt șanse minime ca relația voastră să devină serioasă sau de lungă durată. Dacă are încă nevoie să experimenteze și tu faci orice “să îl aduci pe calea cea bună” probabil că, în urma unor eforturi mari, vei reuși pentru scurt timp. Însă apoi ești dispusă la compromisuri / să stai într-o relație cu un latin lover sau un adoleșcent din punct de vedere emoțional / să închizi ochii în fața aventurilor sale?

Angajamentul e necesar să fie făcut de ambele părți de bunăvoie, să fie susținut de vorbe și mai ales de fapte. Altfel este vorba de abuz… și efectele pe termen lung nu sunt chiar roz.

De unde îți alegi partenerul? Care sunt criteriile? Cum stabiliți regulile relației voastre? Cât % își asumă fiecare?

Gata l-am cucerit, e al meu / am cucerit-o e a mea.
Cum ar fi să îți cucerești partenerul/a zilnic? Cum ar fi să te lași cucerit/ă zilnic?

Cum ar fi ca partenerii să investească permanent în relația lor – timp, iubire, respect, cadouri, relaxare, călătorii, sesiuni de dezvoltare personală și creștere sănătoasă împreună?

La fel, a te îngriji de tine și pe tine este esențial – corpul tău, mintea ta, sufletul tău strigă după atenție și îngrijindu-le te menții atractiv. Daca nu îți vei acorda timpul și atentia necesară, te vei epuiza și în loc să fii un întreg frumos și armonios vor apărea goluri pe care apoi îți va fi mai greu să le umpli și vor apărea pretenții și așteptări de la ceilalți să ți le umple… ceea ce ghici la ce poate duce?

Ce alegi – să te îngrijești și să oferi din minunația care ești sau să te epuizezi și apoi să pretinzi de la partener apărând furtuni emoționale, șantaje, compromisuri, certuri, învinovățiri, iluzii, deziluzii, amăgiri, dezamăgiri?

Va urma. Scrie-mi întrebările tale pe mail și eu îți voi răspunde în următoarele articole.

Pentru sesiuni în care să te cunoști mai bine, să îți îmbunătățești relațiile, să îți vindeci rănile și fricile, să te deschizi pentru a primi darurile vieții și pentru a trăi viața pe care ți-o dorești, programările se fac la numărul de mai jos. Lucrez cu adulți, copii, adolescenți. Individual, cuplu, familie, grup. Față în față, via internet și telefonic.

Everybody needs a coach. Here I am.

Te îmbrățișez din spatiul cel mai pur, cu iubire, fără pic de judecată.

Stop mituri și prejudecăți, start relație de iubire

Lasă un răspuns

Adresa de Email nu va fi publicată.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>